Zomerleestips van Pantheon

 

 

Katty

Clarice Lispector: De passie volgens G.H.; €19,99: Vermoedelijk zal elke nieuwe Lispectorvertaling op mijn zomerlijst verschijnen. Na De ontdekking van de wereld en Het uur van de ster is er nu De passie volgens G.H., waarin Lispector's zoektocht naar het ware, het juiste, het meest diepe gevoel opnieuw de kern vormt. Een boek om aandachtig te lezen. (Katty)

Jan 

Paolo Cognetti: De buitenjongen; €18,99: Ik sloeg het dicht en dacht: ik begin gewoon weer opnieuw. Het is zo mooi, zo puur. Dit komt boek komt dichter bij Cognetti zelf dan De acht bergen.

Niklas Natt och Dag: 1793, €22,50. 1793 is wreed, duister en vooral zinnelijk. Je rúíkt het Stockhol van de late 18e eeuw gewoon en daarmee is het echt een mooie historische roman. Wat er gebeurt is ziek, maar fascinerend. Al met al deed het boek me denken aan 'Het parfum' van Patrick Süskind. 

Marion

Lees verschillend, lees nieuwe interessante romans, bijvoorbeeld Olga van Bernhard Schlink en Want de avond van Anna Enquist en ga met Amy Liptrot in De uitweer naar de Orkneyeilanden én... lees grootse literatuur, lees het kleine De twaalfjarige bruiloft van Maeve Brennan.

Leo  

Joachim Meyerhoff: Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest: Liefdevol portret van een opmerkelijke jeugd op het terrein van een psychia-trische instelling. Deel 1 uit een autobiografische reeks boeken van de Duitse toneelspeler Joachim Meyerhoff. Lees dit boek (het kost godbetert maar €7,99) en u heeft er een nieuwe verslaving bij.

Marieke

Radna Fabias: Habitus: Een poëziebundel die onomwonden in mooie beelden de wereld uittekent en alles wat daarin fout gaat. Een bundel die op vakantie gaan wat minder onbe-zorgd maakt, maar ook een bundel waardoor ik voortdurend het gevoel had niet alleen te zijn.

Joke van Leeuwen: Hier: een onderkoelde en droge bevraging van het concept vrijheid, opschreven zoals alleen Van Leeuwen dat kan: duidelijk, veel zeggen met weinig woorden en altijd een vonkje humor in de buurt.

Merijn de Boer: De geur van miljoenen: De verhalen in deze bundel schuren telkens een beetje: ze zijn grappig maar de grap toont zich niet, er schuilt ergens kwaad, de personages worden net niet echt en ook de werkelijkheid valt soms een beetje over de rand. Juist dit maakt de verhalen zo goed en laten zien hoe beheerst De Boer zijn kunde over de lezer uitstrooit. 

Liset

Imme Dros: En toen Sheherazade, en toen? Uit de verhalen van Duizend-en-een-nacht: De prachtige verhalen van de slimme dappere Sheherazade, naverteld door Imme Dros en prachtig geïllustreerd door Annemarie van Haeringen.

Nino Haratischwili: Het achtste leven( voor Brilka): Een monumentaal familie epos. We volgen zes generaties door de geschiedenis van de Sovjet Unie, het ontstaan en de val ervan en hoe Georgië daarin meegesleept werd. En chocolade speelt ook nog een belangrijke rol.

Kevin Crossley-Holland: Noorse Mythen, de magische wereld van Odin, Thor en Loki: Een monumentaal werk, heel bijzonder geillustreerd door Jeffrey Alan Love. Wat had ik dit boek als kind graag willen hebben. En dan maar lezen en lezen, een boek om in te verdwijnen. (En wat willen ouders nou nog meer, met de vakantie voor de deur)

 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine