Charles den Tex: Bot; €19,95

Ha! Lekker weer een nieuwe thriller van Charles den Tex. Geen Scandinavische bloedvergieten met aan reepjes gesneden vrouwen en een getroebleerde  rechercheur die dat dan moet oplossen, gelukkig niet, ik krijg daar eerlijk gezegd een beetje genoeg van. Charles den Tex duikt weer in de digitale wereld en de gevaren die ons vandaar beloeren.

In Bot gaan nerd/programmeur/hacker Bas en zijn geniale vriendin T-Li de strijd aan met Hartma en zijn kluwen van schimmige bedrijfjes, een nogal ondoorzichtig netwerk waar ik weet niet wie en wat allemaal belangen in heeft. Bas moet voor Hartma een computersysteem bouwen waar eigenlijk niemand iets van snapt, wat niet te kraken valt en waar je zonder wachtwoord nooit inkomt. Hartma heeft de wachtwoorden en codes van alles.

En dan gaat Hartma dood, iets met drank en drugs en vrouwen, het leven kan soms zo lekker simpel zijn. O, en het wachtwoord dan? Wie heeft de codes en wie heeft er welk belang bij in Hartma’s systeem te komen, wie wil er de baas van zijn concern worden. Diverse engerds duiken op, ook wel aardige types, maar zijn die te vertrouwen?

Den Tex bouwt een knap weefsel van mensen en computers en duistere zaken en iedereen heeft wel iets met iedereen te maken. Aan Bas en T-Li de schone taak om het hoofd koel te houden en vooral zicht op ’t geheel te houden. Twee snelle nerds die zelf leuke botnets bouwen en de bedrieger bedriegen, ze denken vooral in codes en computertaal en het is heel grappig hoe dat in de tekst gestopt is. Grappig vond ik ook dat Michael Bellicher z’n neus om de hoek komt steken, Den Tex kon blijkbaar toch nog geen afscheid van hem nemen.

Een lekker spannende, strak geschreven thriller.

Stel een vraag over dit boek(Liset van Laer)

 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine