Babah Tarawally: Gevangen in zwart wit denken; €17,50

Babah Tarawally blijft in dit boek dicht bij zichzelf. Hij spreekt over zijn eigen ervaringen en zijn eigen observaties. Daarin is hij ook heel open. Hij beschrijft de tijd waarin hij zelf verbitterd raakte tegenover blanke mensen, maar zich realiseerde dat hij daarmee geen haar beter is dan mensen die negatief zijn over zwarte mensen. Daarna veranderde hij zijn houding en dat vind ik heel krachtig.

Lees meer...
 

Giordano, Paolo: De hemel verslinden; €24,99

‘De hemel verslinden’, het nieuwe boek van Paolo Giordano is een heerlijk boek om je in mee te laten nemen. 

Lees meer...
 

Rachel Cusk: ‘Kudos’; €24,95

Eerlijk gezegd heb ik ‘Kudos’ nog niet uit, want ik lees het stukje bij beetje. Dit boek gaat over luisteren en vertellen, over meebewegen en stilzitten. Het is een grandioos vervolg op de andere twee delen van Cusk met een hoofdrol voor de luisterende schrijver, ‘Contouren’ (‘Outline’) uit 2014 en ‘Transit’ uit 2016.

Lees meer...
 

Beatrice Rössler: Autonomie. Een essay over het vervulde leven’; €32,50

‘Autonomie’ van Beatrice Rössler is verrassend soepel leesvoer. De van origine Duitse filosofe weet in dit boek het abstracte begrip van autonomie bevattelijk en persoonlijk te maken. Dit doet ze door te laten zien hoe autonomie eigenlijk alleen echt kan bestaan in combinatie met het leven en de gebeurtenissen daarin. Zo schept ze een prachtige begrip van een lastig concept en creëert daarbij een belangrijke nuance in hoe wij tegenwoordig omgaan met autonomie.

Lees meer...
 

Sally Rooney: ‘Normal People’: €20.95 

Als ik maar 1 ding over Rooney zou mogen zeggen, dan werd het dat ze ongelooflijk soepel schrijft. En dat leest heerlijk. Zo heerlijk dat ik helemaal werd meegesleept en regelmatig de neiging had om tegen de hoofdpersonen in ‘Normal People’ te schreeuwen. Of om gewoon een ‘AAARRRGGGG’ het luchtledige in te slingeren.

Lees meer...
 

Thomas Rueb: Laura H.; €25,99

‘Laura H. Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer’ bewijst dat een boek zowel shockerend en leerzaam als een spannende doorlezer kan zijn. Dit imposante werk van NRC-journalist Thomas Rueb kwam tot stand na uren en uren praten met Laura H., een enorme berg aan onderzoek, het verbinden van losse lijntjes (en sommige noodgedwongen laten hangen) en een reis naar Irak, naar voormalig IS-gebied, om daar onder andere het huis waar Laura H. woonde te bezoeken.

Lees meer...
 

Gabe Habash: Stephen Florida; €22,99 (NL) / €14,95 (Eng)

Een grote katachtige is onder mijn vechtsportvrienden een veelgedeeld plaatje op social media vlak voor een aankomend gevecht. Glanzend vel, strakgespannen spieren, toegeknepen ogen, klauwen uit: een toonbeeld van kracht, concentratie, gezondheid en trots. Zaken die je nodig hebt om een gevecht te winnen. Niet verbazingwekkend dus dat een katachtige het omslag siert van de roman Stephen Florida, het debuut van Publisher Weekly-redacteur Gabe Habash. Want dit boek gaat over een worstelaar van Oregsburg College, Stephen, een jongen met maar één doel: de Kenosha Wrestling Championship winnen. Op het origineel – en de Nederlandse vertaling ­– staat een lynx met een prooi. Die agressieve lynx met het restant dier nog tussen de poten maar mentaal alweer bij de volgende, dat ís Stephen Florida. 

Lees meer...
 

Marente de Moor: Foon; €20,-

‘Herkenbaarheid is zo overschat. Laat je toch meezuigen in het hoofd van een ander.’ Dit zegt Marente de Moor in een interview door Marjolijn de Cocq in het Parool van 6 oktober 2018, over haar nieuwste roman Foon. Ik kan niet anders dan ermee eens zijn, al denk ik dat in het hoofd van een ander óók veel herkenbaars te vinden is. Voor mij in elk geval wel in dat van Nadja, de ik in Foon. Al was ik tegen het einde van het boek wel wat huiverig over wat dat dan precies over mij zegt.

Lees meer...
 

Annet Schaap: Lampje; €16,99

Als het schemert moet het licht al branden. Het meisje steekt het altijd aan. Iedere avond klimt ze de eenenzestig treden op, maakt een roestig deurtje in de lenskap open, ontsteekt de pit, draait het mechaniek op dat de lens in het rond laat draaien, doet het deurtje dicht en klaar.

Het was zwaar werk toen ze nog kleiner was, maar nu zijn haar armen sterk geworden en haar benen klimmen makkelijk de treden op en af, twee keer per dag. Drie keer, als ze de lucifers vergeet. Dat gebeurt soms, en dan moppert haar vader.

Lees meer...
 


Anna Jones: Vegetarisch het jaar door; €34,99 

Ricottagnocchi met tomaten-botersaus. Bruiloftsmeringues. Geroosterde radijsjes met zuring, krokante linzen en karnemelkdressing. Browniehapje met ahorn-pompoenpraline. Bloemkoolsoep met mosterd en cheddar. Zoete-aardappelpuree met koriander en chilipeper. 

Hiervan krijgt u toch trek? Zin in voedsel? Eetlust? ENORME HONGER? En dan is dit nog maar een klein aantal van de recepten uit 'Vegetarisch het jaar door' van Anna Jones. Als ik door dit kookboek blader word ik bijna een beetje emotioneel, het wekt in elk geval een diep verlangen naar koken in me op.

 

Lees meer...
 

Tips uit de Veen Klassiek - Zomeractie 

Al die mooie titels uit de Veen-zomeractie voor slechts €10 (nog t/m 1 september) is natuurlijk een mooie gelegenheid om klassiekers als Anna Karenina, Misdaad en straf, De jungleboeken, De onzichtbare steden, Eline Vere, Madame Bovar, Het rood en het zwart en het volledige oeuvre van Joseph Roth eindelijk eens te lezen. Maar in al dat o zo geprezen klassiekengeweld worden de minder bekende titels nog weleens over het hoofd gezien. En dat is ronduit zonde. Omdat ze soms simpelweg beter zijn dan de al bekende namen. Of actueler, uitdagender, mooier. Of in elk geval minstens net zo goed. Daarom hierbij een kleine handleiding van de óók te lezen klassieken uit de Veen-zomeractie.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine