Maartje Wortel: Dennie is een star; €19,99 & Niña Weijers: Kamers antikamers; €19,99

Tussen Kamers antikamersde recente roman van Niña Weijers en Dennie is een star, de roman van Maartje Wortel die enkele maanden geleden verscheen, bestaat een duidelijke connectie. Beide boeken zijn boeken over van alles. Over auto’s, relaties, God en het niet-metafysische heelal, over verleden, toekomst, ontmoetingen en terugkeren. Het zijn verzamelingen van levens, van keuzes, interacties, van lijven op lijven. Verzamelingen van pogingen. Ik wil niet beweren dat de boeken een-op-een te vergelijken zijn, maar ze zijn wel onderdeel van dezelfde conversatie.

Lees meer...
 

Felicitas von Lovenberg: Lezen in tijden van Netflix; €17,50

Het standpunt van Felicitas von Lovenberg is helder: ga lezen! Haar boek Lezen in tijden van Netflix is een aanstekelijk betoog over de voordelen van het lezen, ook in tijden van Netflix. Het N-woord valt in dit hele boekje grappig genoeg niet vaak. Misschien vindt de schrijver Netflix geen echte concurrent. Zelfs het digitale lezen komt er niet goed vanaf bij deze leesfanaat. Jet Steinz zegt in het voorwoord dat ze soms het idee heeft ‘de enige te zijn die geen Netflix heeft of via het account van de ex van de zus van haar vriend kijkt’, maar daar is ze blij om. Ze kan zich de verleiding om na een lange dag toch voor het scherm te kiezen wel voorstellen.

Lees meer...
 

Petra Possel: De stad uit. Mijn hart verpand aan het platteland; €17,50

Na het verlies van haar echtgenoot, besluit radiomaakster en restaurantrecensent Petra Possel uit Amsterdam te ‘emigreren’ naar Friesland en schreef het boek De stad uitMijn hart verpand aan het platteland, waarin ze vertelt hoe ze haar hart heeft verpand aan het platteland. Dit uiterst vlotte boek is een prachtig verhaal over haar zoektocht naar rust, reinheid en regelmaat in een klein Fries dorp aan de rand van het IJsselmeer. Ze verruilde haar kleine appartement tegenover Prinseneiland voor een huis in een klein Fries dorp met tweehonderd inwoners. 'Ik wilde dat het leven weer langzaam werd. Een leven zonder liken. Een leven zonder bereik (...) ’Ik verlangde naar filterkoffie, uitvaartcake en uitsmijters op klef witbrood, de culinaire succesnummers van de provincie.'

Lees meer...
 

Basje Boer: Nulversie; €20,00

Over boekverfilmingen zijn een boel meningen. Mijn persoonlijke mening is dat er in de goede gevallen sprake is van twee autonome kunstwerken waarbij de een geïnspireerd is door de ander. In de slechte gevallen is er sprake van een slechte film of een goede film zonder eigen idee. En andersom? Een verboeking? Er zijn boeken gemaakt van filmscenario's, maar dat genre sloeg nooit erg aan – de post-Harry Potter boeken van J.K. Rowling daargelaten, maar of dat nou om die boeken draait? Bovendien zitten die qua vorm tussen scenario en boek in.

Lees meer...
 

Rebekka de Wit: Afhankelijkheidsverklaring; €16,50

Rebekka de Wit schreef in 2015 haar eerste roman We komen nog één wonder tekort. Een van de personages in haar roman zegt dat iemand eens een afhankelijkheidsverklaring zou moeten schrijven. De Wit heeft de boodschap begrepen en vier jaar later is het resultaat hier: Afhankelijkheidsverklaring, De Wits nieuwe boek, een bundeling van essays en verhalen over de wereld vanuit het perspectief van haar eigen leven.

Lees meer...
 

Evelien Vos: Niemand keek omhoog; €19,99

Tussen alle lofzangen op 'de moeder de vrouw' is Niemand keek omhoog een verrassend tegengeluid. Hoofdpersoon Lucy worstelt met het leven, met relaties en last but not least met haar moeder. Als ze in Madrid gaat wonen, blijken haar onzekerheid en eenzaamheid gewoon mee verhuisd. 

Lees meer...
 

Babah Tarawally: Gevangen in zwart wit denken; €17,50

Babah Tarawally blijft in dit boek dicht bij zichzelf. Hij spreekt over zijn eigen ervaringen en zijn eigen observaties. Daarin is hij ook heel open. Hij beschrijft de tijd waarin hij zelf verbitterd raakte tegenover blanke mensen, maar zich realiseerde dat hij daarmee geen haar beter is dan mensen die negatief zijn over zwarte mensen. Daarna veranderde hij zijn houding en dat vind ik heel krachtig.

Lees meer...
 

Giordano, Paolo: De hemel verslinden; €24,99

‘De hemel verslinden’, het nieuwe boek van Paolo Giordano is een heerlijk boek om je in mee te laten nemen. 

Lees meer...
 

Rachel Cusk: ‘Kudos’; €24,95

Eerlijk gezegd heb ik ‘Kudos’ nog niet uit, want ik lees het stukje bij beetje. Dit boek gaat over luisteren en vertellen, over meebewegen en stilzitten. Het is een grandioos vervolg op de andere twee delen van Cusk met een hoofdrol voor de luisterende schrijver, ‘Contouren’ (‘Outline’) uit 2014 en ‘Transit’ uit 2016.

Lees meer...
 

Beatrice Rössler: Autonomie. Een essay over het vervulde leven’; €32,50

‘Autonomie’ van Beatrice Rössler is verrassend soepel leesvoer. De van origine Duitse filosofe weet in dit boek het abstracte begrip van autonomie bevattelijk en persoonlijk te maken. Dit doet ze door te laten zien hoe autonomie eigenlijk alleen echt kan bestaan in combinatie met het leven en de gebeurtenissen daarin. Zo schept ze een prachtige begrip van een lastig concept en creëert daarbij een belangrijke nuance in hoe wij tegenwoordig omgaan met autonomie.

Lees meer...
 

Maartje Wortel: Dennie is een star; €19,99 & Niña Weijers: Kamers antikamers; €19,99

Tussen Kamers antikamersde recente roman van Niña Weijers en Dennie is een star, de roman van Maartje Wortel die enkele maanden geleden verscheen, bestaat een duidelijke connectie. Beide boeken zijn boeken over van alles. Over auto’s, relaties, God en het niet-metafysische heelal, over verleden, toekomst, ontmoetingen en terugkeren. Het zijn verzamelingen van levens, van keuzes, interacties, van lijven op lijven. Verzamelingen van pogingen. Ik wil niet beweren dat de boeken een-op-een te vergelijken zijn, maar ze zijn wel onderdeel van dezelfde conversatie. Lees meer...

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine