Basje Boer: Nulversie; €20,00

Over boekverfilmingen zijn een boel meningen. Mijn persoonlijke mening is dat er in de goede gevallen sprake is van twee autonome kunstwerken waarbij de een geïnspireerd is door de ander. In de slechte gevallen is er sprake van een slechte film of een goede film zonder eigen idee. En andersom? Een verboeking? Er zijn boeken gemaakt van filmscenario's, maar dat genre sloeg nooit erg aan – de post-Harry Potter boeken van J.K. Rowling daargelaten, maar of dat nou om die boeken draait? Bovendien zitten die qua vorm tussen scenario en boek in.

Lees meer...
 

Petra Possel: De stad uit. Mijn hart verpand aan het platteland; €17,50

Na het verlies van haar echtgenoot, besluit radiomaakster en restaurantrecensent Petra Possel uit Amsterdam te ‘emigreren’ naar Friesland en schreef het boek De stad uitMijn hart verpand aan het platteland, waarin ze vertelt hoe ze haar hart heeft verpand aan het platteland. Dit uiterst vlotte boek is een prachtig verhaal over haar zoektocht naar rust, reinheid en regelmaat in een klein Fries dorp aan de rand van het IJsselmeer. Ze verruilde haar kleine appartement tegenover Prinseneiland voor een huis in een klein Fries dorp met tweehonderd inwoners. 'Ik wilde dat het leven weer langzaam werd. Een leven zonder liken. Een leven zonder bereik (...) ’Ik verlangde naar filterkoffie, uitvaartcake en uitsmijters op klef witbrood, de culinaire succesnummers van de provincie.'

Lees meer...
 

Evelien Vos: Niemand keek omhoog; €19,99

Tussen alle lofzangen op 'de moeder de vrouw' is Niemand keek omhoog een verrassend tegengeluid. Hoofdpersoon Lucy worstelt met het leven, met relaties en last but not least met haar moeder. Als ze in Madrid gaat wonen, blijken haar onzekerheid en eenzaamheid gewoon mee verhuisd. 

Lees meer...
 

Babah Tarawally: Gevangen in zwart wit denken; €17,50

Babah Tarawally blijft in dit boek dicht bij zichzelf. Hij spreekt over zijn eigen ervaringen en zijn eigen observaties. Daarin is hij ook heel open. Hij beschrijft de tijd waarin hij zelf verbitterd raakte tegenover blanke mensen, maar zich realiseerde dat hij daarmee geen haar beter is dan mensen die negatief zijn over zwarte mensen. Daarna veranderde hij zijn houding en dat vind ik heel krachtig.

Lees meer...
 

Giordano, Paolo: De hemel verslinden; €24,99

‘De hemel verslinden’, het nieuwe boek van Paolo Giordano is een heerlijk boek om je in mee te laten nemen. 

Lees meer...
 

Rachel Cusk: ‘Kudos’; €24,95

Eerlijk gezegd heb ik ‘Kudos’ nog niet uit, want ik lees het stukje bij beetje. Dit boek gaat over luisteren en vertellen, over meebewegen en stilzitten. Het is een grandioos vervolg op de andere twee delen van Cusk met een hoofdrol voor de luisterende schrijver, ‘Contouren’ (‘Outline’) uit 2014 en ‘Transit’ uit 2016.

Lees meer...
 

Beatrice Rössler: Autonomie. Een essay over het vervulde leven’; €32,50

‘Autonomie’ van Beatrice Rössler is verrassend soepel leesvoer. De van origine Duitse filosofe weet in dit boek het abstracte begrip van autonomie bevattelijk en persoonlijk te maken. Dit doet ze door te laten zien hoe autonomie eigenlijk alleen echt kan bestaan in combinatie met het leven en de gebeurtenissen daarin. Zo schept ze een prachtige begrip van een lastig concept en creëert daarbij een belangrijke nuance in hoe wij tegenwoordig omgaan met autonomie.

Lees meer...
 

Sally Rooney: ‘Normal People’: €20.95 

Als ik maar 1 ding over Rooney zou mogen zeggen, dan werd het dat ze ongelooflijk soepel schrijft. En dat leest heerlijk. Zo heerlijk dat ik helemaal werd meegesleept en regelmatig de neiging had om tegen de hoofdpersonen in ‘Normal People’ te schreeuwen. Of om gewoon een ‘AAARRRGGGG’ het luchtledige in te slingeren.

Lees meer...
 

Thomas Rueb: Laura H.; €25,99

‘Laura H. Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer’ bewijst dat een boek zowel shockerend en leerzaam als een spannende doorlezer kan zijn. Dit imposante werk van NRC-journalist Thomas Rueb kwam tot stand na uren en uren praten met Laura H., een enorme berg aan onderzoek, het verbinden van losse lijntjes (en sommige noodgedwongen laten hangen) en een reis naar Irak, naar voormalig IS-gebied, om daar onder andere het huis waar Laura H. woonde te bezoeken.

Lees meer...
 

Gabe Habash: Stephen Florida; €22,99 (NL) / €14,95 (Eng)

Een grote katachtige is onder mijn vechtsportvrienden een veelgedeeld plaatje op social media vlak voor een aankomend gevecht. Glanzend vel, strakgespannen spieren, toegeknepen ogen, klauwen uit: een toonbeeld van kracht, concentratie, gezondheid en trots. Zaken die je nodig hebt om een gevecht te winnen. Niet verbazingwekkend dus dat een katachtige het omslag siert van de roman Stephen Florida, het debuut van Publisher Weekly-redacteur Gabe Habash. Want dit boek gaat over een worstelaar van Oregsburg College, Stephen, een jongen met maar één doel: de Kenosha Wrestling Championship winnen. Op het origineel – en de Nederlandse vertaling ­– staat een lynx met een prooi. Die agressieve lynx met het restant dier nog tussen de poten maar mentaal alweer bij de volgende, dat ís Stephen Florida. 

Lees meer...
 

Marente de Moor: Foon; €20,-

‘Herkenbaarheid is zo overschat. Laat je toch meezuigen in het hoofd van een ander.’ Dit zegt Marente de Moor in een interview door Marjolijn de Cocq in het Parool van 6 oktober 2018, over haar nieuwste roman Foon. Ik kan niet anders dan ermee eens zijn, al denk ik dat in het hoofd van een ander óók veel herkenbaars te vinden is. Voor mij in elk geval wel in dat van Nadja, de ik in Foon. Al was ik tegen het einde van het boek wel wat huiverig over wat dat dan precies over mij zegt.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine