moederdag
Als je dezer dagen de boekhandeladvertenties ziet voor moederdag, lijkt het wel of moeders niets anders lezen dan kookboeken, kleurboeken, Esther Verhoef en Nicci French. Nu zijn ook wij dol op kookboeken, maar met deze keuze doe je moeders toch echt tekort. Daarom de volgende tips.
Tip 1:. Renee Romkens: Het f-boek. 
Ruim vijftig auteurs, vrouwen en mannen, geven hun visie op feminisme: van de jongste generatie tot de eerste generatie feministen. De auteurs komen uit alle verschillende hoeken van de samenleving: kunstenaars, academici, wetenschappers, journalisten en activisten. Elk facet van het feminisme wordt belicht, van lustpil tot de vraag of islam en feminisme te verenigen zijn. Een prikkelend boek voor vrouwen én mannen.
Tip 2.: Sandro Veronesi: Zeldzame aarden. 
Het vervolg van Kalme chaos. Binnen een tijdsbestek van 24 uur verliest Pietro Paladini de controle over zijn gehele leven. Zonder het te weten blijkt hij in zee te zijn gegaan met een louche compagnon. Hij vindt zijn kantoor verzegeld en ontdekt dat zijn compagnon is gevlucht en hem met de problemen heeft opgezadeld. Ook breekt hij definitief met zijn vriendin, terwijl intussen zijn dochter van huis is weggelopen. De plotselinge puinhoop van zijn leven maakt op hem de indruk van een nauwkeurig ontwerp.
Tip 3: Petra Possel: De troost van eten. 
Possel schrijft over de troost en vreugde van kippensoep in tijden van geboorte en dood, de poes van Johannes van Dam, de poeha van sterrenrestaurants en de aanstellerij van quinoa-hipsters. Ze neemt zichzelf op de hak met verhalen over haar ‘omgekeerde anorexia’, haar mislukte garnalenkroketten, haar gebrek aan groene vingers en haar algehele onhandigheid. 
Tip 4: Rosita Steenbeek: Rose
In haar nieuwe vertelt Rosita Steenbeek het bewogen leven van haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rosita Steenbeek, bekend van haar vele romans en boeken over Rome, schrijft met Rose een boek over een grote liefde tussen twee mensen, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit.
Tip 5: Anthony Doerr: Als je het licht niet kunt zien 
Winnaar van de Pulitzer prijs voor fictie. En terecht!  'Anthony Doerr heeft een nieuwe maatstaf gehanteerd voor wat een verhaal met je kan doen' (Dave Eggers). 'Doerr schildert met een rijk prozapalet dat resoneert als een klok en lang blijft hangen in je hoofd' (Daily Mail). ' Absoluut betoverend' (The Guardian). Anthony Doerr schreef tien jaar lang aan deze roman, die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd. 
Tip 6: Zia Haider Rahman: In het licht van wat wij weten. 
Boek van de maand bij DWDD en we kunnen daar van harte mee instemmen. Het is een grootse roman en de wereld gaat deze zomer nog veel horen van Zia Haider Rahman. 
'Een episch verhaal, politiek, persoonlijk en intens ontroerend.' - The Observer. 'Buitengewoon overtuigend en onrustbarend.' - The Guardian. 
'Een briljante roman.' - The New York Times
Tip 7: Hannelore Grünberg-Klein: Zolang er nog tranen zijn.  
Het ultieme geschenk voor moederdag. Wie had er nu een sterkere band met zijn moeder dan Arnon Grunberg? Maar het verslag van het leven van Hannelore Grünberg-Klein is ook zonder die verwantschap met een van Nederlands grootste nog levende auteurs de moeite van het lezen waard. 
P.s.: Verder natuurlijk Ik kom terug (Adriaan van Dis) en Magdalena (Maarten 't Hart).  Onderworpen van Michel Houellebecq verschijnt pas op 12 mei en Is vanwege de titel wellicht minder geschikt als moederdagcadeau. 
 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine