Van 14 t/m 21 februari 2019 is het weer de Week van het Korte Verhaal.

De achtste editie van de Week van het Korte Verhaal! De week wordt geopend in de Balie met de avond 'Kort en goed. De beste verhalen uit de wereldliteratuur.' Georganiseerd door uitgeverij Podium om de verschijning van het nieuwe deel in hun korteverhalenreeks te vieren, 'Te koop: babyschoentjes, noot gedragen'. Dit deel is geen bundel van 1 auteur, maar eentje vol korte verhalen van uiteenlopende auteurs. De verhalen zijn gekozen door schrijvers uit Nederland en Vlaanderen, waaronder Marja Pruis, Alfred Birney, Annelies Verbeke, Alex Boogers, Franca Treur & Arnon Grunberg. Zij kozen verhalen van o.a. Lucia Berlin, Edgar Allen Poe, Manon Uphoff, Italo Calvino & Flannery O'Connor. Het is een mooie en gevarieerde verzameling geworden, in de prachtige vormgeving die deze reeks eigen is. Een bijzonder goed boek om de Week van het Korte Verhaal mee door te brengen dus. Bestel het hier.   

Aanbieding

Net zoals vorig jaar hebben de aan WvhKV deelnemende boekhandels een verhalenbundel als kassakoopje ter viering van het korte verhaal. Dit jaar is dat 'Lynx en andere verhalen' van Rebecca Lee, voor slechts €3,99. 'Lynx' is een geweldige, alomvattende, broeierige bundel, waarin maar al te menselijke thema's en emoties aan bod komen.

 J.M.A. Biesheuvelprijs

De climax van deze week is natuurljk weer de uitreiking van de J.M.A. Biesheuvelprijs. Deze de jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal  bastaat dit jaar 5 jaar. De jury, bestaande uit Fiep van Bodegom, Femke Essink, Theo Hakkert, Thomas Heerma van Voss en Marischka Verbeek, heeft uit de 31 ingezonden titels de volgende shortlist samengesteld:

Merijn de Boer – De geur van miljoenen (Uitgeverij Querido)
Gamal Fouad – De voorhuidenverzamelaar (Uitgeverij Querido)
Maria Vlaar – Diepe aarde (De Arbeiderspers)

Lees via SLAA meer over de uitreiking.

 

 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine