Vertaalkwartaal #2 - hoe Ali Smith te vertalen? 

20 juni duiken we met Vertaalkwartaal #2 opnieuw in de wonderlijke wereld van andere talen en wel met de Schotse woordenkomeet Ali Smith. Bij deze scherpzinnige en veelzijdige schrijver lopen taalgebruik en inhoud vaak in elkaar over. Het zal dan ook interessant zijn om te horen hoe haar vertalers Karina van Santen en Martine Vosmaer het vertalen van Smith aanpakken. Vertaalkwartaal is een reeks literaire avonden over de kunst van het vertalen, georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds, Pantheon Boekhandel en Mariekes Boekenlab.

Lees meer...
 

Spannende Boeken Weken 2019

Van 1 juni t/m 21 juni zijn het weer de Spannende Boeken Weken. De Spannende Boeken Weken aan het begin van de zomer staan in het teken van spannende boeken, thrillers (al dan niet literair of psychologisch), detectives, horror en alles wat u in spanning de bladzijden doet omslaan. Bij besteding van €12,50 aan Nederlandstalige boeken krijgt u het geschenk Dolores Dolly Poppedijn. Het is geschreven door Thomas Olde Heuvelt. Deze jonge Nederlander brak internationaal door met Hex. Zijn nieuwe boek Echo is net uit. 

Lees meer...
 

Vertaalkwartaal #1 - Finse avond

In de Boekenweek, op dinsdag 26 maart 2019, gaan we in gesprek over Fair Play van Tove Jansson, een dun maar zeer rijk boek over twee samenlevende vrouwen. 'Fair Play' is een boek over twee kunstenaars die hun onderlinge relatie, de kunst en zichzelf voortdurend onderzoeken. Daar valt genoeg over te bespreken!

Op deze avond is vertaler Kim Liebrand aanwezig. Zij vertaalde Fair Play naar het Nederlands en we zullen dan ook dieper ingaan op het vertalen ervan. De leesclub met Kim Liebrand is de eerste aflevering van Vertaalkwartaal, een reeks literaire avonden waarbij elk kwartaal een vertaling en de vertaler de aandacht krijgen die ze verdienen. Want vertalen is een kunst! Lees hier meer over Vertaalkwartaal.

Lees meer...
 
Vertaalkwartaal

Samen met het Letterenfonds en Schwob presenteren wij ‘Vertaalkwartaal’. Een reeks literaire avonden over de kunst van het vertalen. Want een vertaling komt niet zomaar tot stand. 

Regelmatig vragen klanten ons of een boek wel goed vertaald is. En hoe werkt het vertalen van een boek eigenlijk? Kan dat niet gewoon met Google Translate? In Vertaalkwartaal gaan we in op deze vragen aan de hand van recente vertalingen en samen met de vertalers. Zo komen we meer te weten te komen over het hoe&wat van vertalen en het biedt een kans om dieper in het boek te duiken.

Lees meer...
 

 14 t/m 21 februari 2019 - Week van het Korte Verhaal


De achtste editie van de Week van het Korte Verhaal! Met een nieuwe korteverhalenbundel uit de reeks van Uitgeverij Podium,  'Te koop: babyschoentjes, noot gedragen. En weer een mooie verhalenbunden in de aanbieding, voor slechts €3,99. Plus natuurlijk  de uitreiking van de J.M.A. Biesheuvelprijs. 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine