Kookboekwinkel

Kookboekwinkel is een uitgebreide webwinkel voor kookboeken en boeken op het gebied van voeding, eetcultuur en gezondheid. Op Kookboekwinkel staan columns en links naar interessante sites en nieuws over voeding en koken.

 
Een ruimere blik (Marieke de Groot)
 
(Es, M.v.: Eten uit de Volkstuin; €24,95
Duerinck, M./Leybaert, K.: Vegetarische balletjes, burgers en broodbeleg; €19,99  
Murota, M.:Recepten uit Tokyo; €24,95)
 
De drie kookboeken Eten uit de Volkstuin, Vegetarische balletjes, burgers en broodbeleg en Recepten uit Tokyo hebben zo op het eerste gezicht niet zoveel met elkaar te maken. Op het tweede gezicht weliswaar ook niet, maar desalniettemin vallen er overeenkomsten te ontdekken. De voornaamste is dat koken met alle drie deze kookboeken vraagt om een iets ruimere blik dan u wellicht gewoon bent. Dit komt door het gebruik van soms onbekende ingrediënten, en/of door de gekozen bereidingswijzen. Hierdoor zijn de recepten in de drie boeken echter ook bijzonder origineel én lekker. 
 
Het onbekende schrikt misschien af, maar na de eerste kennismaking blijkt dat het allemaal zo moeilijk niet is. De meeste recepten bevatten niet waanzinnig veel ingrediënten en de makers zijn zich bewust geweest van mogelijke ‘afschrikwekkendheden’ in hun boeken. Duidelijkheid en uitvoerbaarheid staan dan ook bovenaan en de boeken zijn gelardeerd met tips. Zo staat in Recepten uit Tokyo bij een recept voor Mitsumame: ‘Van oudsher worden gedroogde rode erwtjes voor dit recept gebruikt, maar dit zijn hier heel moeilijk verkrijgbaar. Ik heb ze dus vervangen door gedroogde adukibonen.’ Deze bonen zijn op veel plekken te vinden, vaak ook gewoon bij de supermarkt. 
 
Waar de onbekendheid van de producten voor moeilijkheden zou kunnen zorgen, is uitleg toegevoegd. Niet alleen weet u hierdoor met wat voor soort producten u kookt, het is ook gewoon leuke en interessante informatie. Zeker in Veggie burgers, balletjes en broodbeleg gebeurt dit veel, niet alleen wat het ingrediënt het is, maar de makers vergelijken ze vaak ook met meer bekende producten – vaak dierlijke -, en hoe u ze kunt gebruiken. Bijvoorbeeld agaragar. Maar ook bijvoorbeeld een gerecht als humus lichten ze toe. Hierdoor weet u beter wát u eigenlijk maakt, en het maakt variëren en zelf experimenteren ook makkelijker. En een recept als humus met rode biet en komijn klinkt toch gewoon heerlijk? 
 
De recepten uit Eten uit de volkstuin zijn het meest basic, de moeilijkheidsgraad zit er bij dit boek in dat u ook geacht wordt te tuineren. Of geacht…. Natuurlijk is dit niet verplicht, maar het is wel één van de bijzonderheden van dit boek. De combinatie van wat wanneer te zaaien, hoe te oogsten en vervolgens wat er van te maken, maakt van dit boek een compleet overzicht vol met lekkere recepten.
 
Als u uzelf een beetje wilt uitdagen, maar vooral wanneer u trots wilt zijn op vernieuwende recepten die u zonder grote problemen heeft gemaakt, dan zit u met een van deze boeken zeker goed.
 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________


binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

rubrieken
kookboek top 12 

           

voedingswijzer tips
kookboekwinkel links
Bzoek de boek zoekengine