Kookboekwinkel

Kookboekwinkel is een uitgebreide webwinkel voor kookboeken en boeken op het gebied van voeding, eetcultuur en gezondheid. Op Kookboekwinkel staancolumns en links naar interessante sites en nieuws over voeding en koken.

 
Trek (Trude van Waarden)
(Ottolenghi, Y.: Plenty; €29,95)

Een geweldige recensie gelezen over Plenty van Yotam Ottolenghi, kreeg er onmiddellijk trek van. Met groente koken en tot verrassende resultaten komen - het klonk bovendien nog haalbaar en maakbaar ook. Boek aangeschaft, het ziet er mooi uit. De foto’s lijken de ingredienten weer te geven zoals ze er na culinaire bewerking inderdaad uit zouden kunnen zien. En dan ook nog zo dat je er trek van krijgt. 

Nu iets uitproberen. Waar heb ik zin in? Al bladerend kom ik van alles tegen wat lekker klinkt en er op de foto fantastisch uitziet. Het moet wel een hoofdgerecht zijn, anders moet ik er weer wat bij verzinnen. Dus geen gevulde portobello met smeltend zachte taleggio, moet ook dragon in, vind ik niet zo lekker. De aubergine met karnemelksaus ziet er fantastisch uit, maar wat is za’atar en waar haal ik een granaatappel vandaan? Eendeëieren, ook wat lastig. Groene pannenkoekjes met limoenboter dan? Omeletten met snijbiet en saffraan of tomaten gevuld met kruiden. Hee, dat lijkt me ook lekker, tomatensoep met griesmeel en veel koriander of die soep van gegrilde groenten met die heerlijke grote boterbonen.

Uiteindelijk kies ik voor linzen met gegrilde aubergine vanwege een restje Puy-linzen dat al te lang verwerkt wil worden. Gelukkig is de houdbaarheid van linzen bijna eindeloos. De bereiding van de aubergines die verwerkt worden tot prutje over het gerecht dreigt een obstakel te worden, maar gelukkig hoeven ze niet per se boven een gasvlam gegrild te worden, het mag ook in de oven.  De linzen worden gekookt met wortel, bleekselderij, laurier, ui en thijm die er als de linzen gaar zijn weer uit gaan. Dan nog even nog wat meer wortel, tomaatjes en bleekselderij in de oven beetgaar laten worden en het geheel mengen met fijngesneden koriander, dille en peterselie. (Met het restant van deze kruiden kan je de volgende dag een lekkere kruidenomelet maken). En het resultaat is wonderbaarlijk lekker.

Toch maar eens een Midden-Oosterse winkel opzoeken om de ontbrekende ingrediënten aan te vullen. Is wel de moeite waard.

Stel een vraag over dit boek(Trude van Waarden)

 

facebook Pantheon

 

 

 
info@pantheonboekhandel.nl
__________________________


Hier kunt u zoeken, bestellen of zien of we een boek op voorraad hebben. Een boek dat niet op voorraad is, kunt u gewoon bestellen en thuis laten bezorgen of reserveren en in de winkel ophalen. Voor 18 uur bestelde boeken zijn er doorgaans de volgende dag.

rubrieken
kookboek top 12 

           

voedingswijzer tips
kookboekwinkel links
Bzoek de boek zoekengine