Kookboekwinkel

De Kookboekwinkel is een uitgebreide webwinkel voor kookboeken en andere boeken op het gebied van voeding, eetcultuur en gezondheid. We plaatsen regelmatig verse links naar nieuws, adressen en wetenswaardigheden over voeding en koken, en columns van onze medewerkers over hun kookervaringen. 

nieuws en columns

 
(Eten uit de Volkstuin, Vegetarische balletjes, burgers en broodbeleg en Recepten uit Tokyo)
 
De drie kookboeken Eten uit de Volkstuin, Vegetarische balletjes, burgers en broodbeleg en Recepten uit Tokyo hebben zo op het eerste gezicht niet zoveel met elkaar te maken. Op het tweede gezicht weliswaar ook niet, maar desalniettemin vallen er overeenkomsten te ontdekken. De voornaamste is dat koken met alle drie deze kookboeken vraagt om een iets ruimere blik dan u wellicht gewoon bent. 
Lees meer...
 
(David, E.: Drie klassieken; €25,-)
 
Eiergerechten en omeletten zijn perfect voor kleine lunches. Iedereen heeft er zijn favoriete recepten voor, dus heb ik er in dit boek maar een paar opgenomen. Wat omeletten betreft kan ik niet beter doen dan ‘Wyvern’s’, de bijnaam voor Colonel A. Kenney-Herbert, bewonderenswaardige kijk op dit onderwerp citeren uit Fifty Luncheons.
Lees meer...
 
(Florine Boucher: Tutto Risotto; €29,50)

Eindelijk het is er!!!  Jaren van onderzoek, risotto koken voor buren, kennissen, vrienden, uitbreiden en weer indikken van het risottoverhaal en opnieuw beginnen na de rampzalige diefstal van haar laptop. Maar nu heeft Florine Boucher dan toch haar omvangrijke, uitputtende Risottoboek gepubliceerd. 

Lees meer...
 
(Schat, S:: Thuisbarista; €24,95)

Als je mij het pistool op de borst zou zetten en me zou dwingen te kiezen tussen koffie en thee dan zou ik zeker voor thee kiezen. Koffie ben ik pas halverwege de twintig gaan waarderen en ik moet er nog steeds niet teveel van drinken wil ik niet ineens heel erg misselijk worden of er anders de rest van de dag als een halve junkie bijzitten, terwijl ik vele liters thee kan verwerken. En dat spijt me. Thee is dan wel verfijnd en elegant, maar koffie is stoer, ja zelfs heroïsch.

Lees meer...
 
(Forest, A.d.l.: Alles over friet; €19,95)
 
De tijd dat een jong meisje moest leren koken om ooit aan de man te geraken en op een mooie dag van moeder haar eigen Wannee Kookboek kreeg, is voorbij. Mijn dochter heeft nog nooit een kinderkookboek ingekeken en zelf iets bereiden doet ze ook al niet, een enkele keer pannenkoeken daargelaten. Daarna ziet ons keukentje er niet uit alsof er een jong meisje heeft staan koken. Meer alsof een regiment aangeschoten korpsstudenten er met deeg heeft lopen zooien.
Lees meer...
 
(Ottolenghi, Y.: Plenty; €29,95)

Een geweldige recensie gelezen over Plenty van Yotam Ottolenghi, kreeg er onmiddellijk trek van. Met groente koken en tot verrassende resultaten komen - het klonk bovendien nog haalbaar en maakbaar ook. Boek aangeschaft, het ziet er mooi uit. De foto’s lijken de ingredienten weer te geven zoals ze er na culinaire bewerking inderdaad uit zouden kunnen zien. En dan ook nog zo dat je er trek van krijgt.

Lees meer...
 
(Roodenburg, L.: Eten op aarde; €24,50)
 
Wij Nederlanders denken een rijke muziektraditie te hebben en een tijdje voort te kunnen als het gaat om het zingen van liedjes. Dat dit reuze tegenvalt, ontdekte D., eigenaar van Pantheon, toen hij met zijn vrouw een aantal jaren geleden een reis maakte door Mongolië. 
Lees meer...
 


facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________


binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

rubrieken
kookboek top 12 

           

voedingswijzer tips
kookboekwinkel links
Bzoek de boek zoekengine