Gajto Gazdanov: Het fantoom van Alexander Wolf; € 12,95

Hoe leef je verder wanneer je iemand vermoord hebt? Hoe sta je in het leven wanneer je je dood aan je voorbij hebt zien gaan? Tussen deze twee uitersten beweegt het verhaal Het fantoom van Alexander Wolf zich. In eindeloze, melancholieke zinnen, mooie ontmoetingen, heldere dialogen en een overtuigend tijdsbeeld van ballingen tussen twee wereldoorlogen in Parijs, ontvouwt zich het verhaal. De jonge journalist die als jongen van zestien op de Russische steppe uit noodweer een man doodt, komt het verhaal van deze gebeurtenis exact zoals het gebeurd is tegen in een boek van Alexander Wolf. Tot zijn verbijstering heeft de man het dus overleefd. Hij moet en zal de schrijver ontmoeten! Zijn journalistieke bestaan voert hem naar verrassende locaties, bijzondere ontmoetingen en een nieuwe liefde. De jonge vrouw lijkt wat terughoudend tot duidelijk wordt dat zij bang is voor de bedreigingen geuit door een vroegere minnaar. 

Uiteindelijk vindt de ontmoeting plaats tussen de journalist en de schrijver. Een ontmoeting die leidt tot gesprekken die  gevoelswerelden blootleggen die diametraal tegenover elkaar staan. De laatste ontmoeting voert naar een niet geheel onverwachte, maar prachtig beschreven climax.

Het verhaal neemt je met prachtige zinnen die je voortdurend nog eens wilt lezen mee door het leven van de verteller, de journalist, de dobberende, melancholieke balling die lotgenoten in het cafe treft, bokswedstrijden en misdaad verslaat in het Parijs tussen de twee wereldorlogen. De verschrikkingen van een oorlog zijn doorstaan en werken door, maar voor niemand op dezelfde manier. Mooi om over die verschillen te lezen.

(Trude van Waarden)

 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine