Griet op de Beeck: Gij nu; €19,95

In het huis van een vriendin zag ik dit boek liggen. Niet lang geleden heb ik 'Kom hier dat ik u kus' van dezelfde schrijfster gelezen. Dat boek boeide me, zowel het verhaal als ook de taal bevielen me. Geloofwaardig weet Griet op de Beeck neer te zetten hoe ervaringen uit de vroege jeugd, meebepalen hoe een leven verloopt. Dus vol verwachting begon ik aan 'Gij Nu'.

Het boek is opgebouwd uit 15 verhalen die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken hebben. Ogenschijnlijk, want ze vertellen allemaal over die kanten van ons, die we zelden of nooit aan anderen tonen. Ze leggen bloot dat wij mensen ten diepste er alleen voor staan en overgeleverd zijn aan gedachten en gevoelens die ons kunnen maken en breken. Of het nu ideeën over onszelf zijn of over de mensen die ons na staan, wat we in ons hoofd halen, bepaalt hoe we ons voelen en gedragen. Sommige verhalen zijn hilarisch, andere grijpen je bij de keel.

Aanvankelijk wist ik de titel 'Gij Nu' niet te plaatsen. Nu krijgt ie iets dwingends, als of ik aan de beurt ben om me rekenschap te geven van dat wat onder de oppervlakte bij mij leeft.

Gij Nu, pak uw pen en laat u meevoeren. Verwonder u en huiver over dat wat de pen u openbaart.

(Riet Engel)

 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine