Enter, Stephan: Compassie; €17,50

Gedetailleerd noteert de schrijver de gevoelens en gedachten van de hoofdpersonages in dit boek, net zo precies als hij de ruimtes beschrijft waarin zij zich bevinden. Nu ik het boek uit heb besef ik dat je als lezer niet eens weet  hoe Frank, de hoofdpersoon, aan de kost komt. Dat is veelzeggend. Want het hele verhaal draait om de binnenwereld van Frank.

Zijn leven bestaat uit fladderen van de ene relatie naar de andere en het najagen van seksuele bevrediging. Van een vriend hoort hij dat daten via internet is als snoepen uit een grote snoeppot. Dat lijkt hem wel wat. Hij schrijft zich in en brengt uren door met het lezen van profielen. Na wat korte contacten raakt hij, tot zijn eigen verbazing, in de ban van Jessica. Zij boeit hem. Alles aan haar brengt hem in verrukking, behalve haar lichaam. Seksueel vind hij haar onaantrekkelijk. Hij vrijt met haar omdat dat nu eenmaal bij een relatie hoort, maar opgewonden wordt hij nooit. Jessica is onduidelijk over haar seksuele ervaring en Frank fantaseert dat hij de eerste is en dat hij bij haar blijft om haar zelfgevoel op dit punt op te krikken. Om haar te helpen. Voortdurend  is hij in gedachten bezig het juiste moment te bepalen waarop hij de relatie kan verbreken. Want het kan toch niet dat je bij iemand blijft om een andere reden dan de seksuele aantrekking. Als dat moment is aangebroken kan hij het niet. En dan gebeurt het dat niet hij maar Jessica de relatie beëindigt. Frank blijft in verwarring achter. Een ex-vriendin probeert alles ten nadele van Jessica te duiden, maar dat biedt geen soelaas. Frank is, als het boek uit is, nog in verwarring. Zijn vooropgezette ideeën over liefde en relaties staan op de helling.

Ik vind het een boeiend boek dat me er opnieuw op wijst hoe weinig we als mens weten wat er werkelijk omgaat in de geest van mensen met wie we nauw verbonden zijn.

Stel een vraag over dit boek(Riet Engel)

 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine