B o e k e n  o v e r  A m s t e r d a m

Cate, F. ten: Dit volckje seer verwoet; € 6,50

"Amsterdam heeft veel gedenkwaardige straten en een daarvan is de Sint Antoniesbreestraat - de ene straat maakt nu eenmaal meer geschiedenis dan de andere. De journalist Flip ten Cate beschrijft in zijn boekje de lotgevallen van deze straat vanaf de vroegste tijd toen de oude oostelijke dijk, die de stad tegen het woelige water van de Zuiderzee moest beschermen, bebouwd werd en de naam Breestraat kreeg. Hij volgt de geschiedenis van de eens welvarende, chique straat tot de echte nijvere volksstraat die sommigen tot in de Tweede Wereldoorlog nog hebben gekend. En hij trekt de lijn van de ontwrichting van de bezettingstijd door naar het heden, een periode van sociale woningbouw, monumentale restauraties, van opgebloeid terrasleven en nieuwe nering.
Om over dit doorleefde stadsdeel nieuwe dingen aan de weet te komen heeft de schrijver gesprekken gevoerd met hen die van nabij het wel en wee hier hebben meegemaakt, terwijl hij bovendien archiefwerk heeft verricht om op het spoor te komen van degenen die hier eens hebben gewoond en gewerkt." (Prof. dr. W.F. Heinemeijer) Bevat een interview met Theo Bosch.

 
 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine