B o e k e n  o v e r  A m s t e r d a m

Fietsen naar de maan; dvd; €9,95

Na meer dan vijftig jaar is de film Fietsen naar de maan weer te zien in een gloednieuwe restauratie – met sfeerrijke beelden van het Amsterdam van begin jaren zestig. Een schitterend tijdsdocument over Amsterdam aan de vooravond van Provo met unieke beelden van onder andere het Waterlooplein. 

Fietsen naar de maan  – met o.a. Jeroen Krabbé en Ton Lensink – is een schitterend tijdsdocument van Amsterdam aan de vooravond van Provo, met nouvelle vague-achtige trekken. De film is meer dan vijftig jaar niet vertoond.

‘Een zachtaardige komedie over drie broers, die elk één eigenschap hebben meegekregen van hun overleden vader en elkaar op wonderlijke wijze steeds tegenkomen,’ zo omschreef Henk van Gelder Van der Heijdens speelfilmdebuut in het naslagwerk Hollands Hollywood. De broers – een politieman, een oudijzerhandelaar en een kunstschilder – worden gespeeld door Bernhard Droog, Johan Walhain en Ton Lensink; Jeroen Krabbé is te zien in zijn eerste filmrol, als leerlingdecorateur.

Fietsen naar de maan, grotendeels op locatie gedraaid, ademt de sfeer van het volkse Amsterdam uit de vroege jaren zestig, maar de makers lieten zich ook inspireren door de frisse filmstijl van de nouvelle vague. De ironisch getinte vertelling verdween vrij snel uit de bioscopen, maar geldt tegenwoordig als schitterend tijdsdocument van Amsterdam aan de vooravond van Provo, met unieke beelden van bijvoorbeeld het oude Waterlooplein.

Stel een vraag over dit boekDoor onenigheid tussen producent en regisseur – inmiddels beiden overleden – was de film meer dan vijftig jaar niet te 

 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine