B o e k e n  o v e r  A m s t e r d a m

Troelstra, S./Casteren, J.v.: Cor was hier; €39,50

Eerste monografie over het werk van de vorig jaar overleden Nederlands fotograaf Cor Jaring. Jaring werd bekend met zijn foto's van de Amsterdamse haven en de provo beweging. Wereldberoemd werden zijn beelden van de bedscène van John Lennon & Yoko Ono in Amsterdam.

Samengesteld door Sander Troelstra in samenwerking met de familie Jaring met originele teksten van Cor zelf, aangevuld met bijdragen van schrijver Joris van Casteren. Het boek toont in beeld en woord verhalen uit Cors leven die zijn persoonlijkheid en belevingswereld typeren. De foto's leiden van de woelige Amsterdamse jaren in Cors stamcafé naar het nachtleven van Tokio en weer terug en vormen een rijke aanvulling op het tentoongestelde werk in zowel Huis Marseille als het Stadsarchief.

 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine