B o e k e n  o v e r  A m s t e r d a m

Dessing, R.: De Amsterdamse buitenplaatsen; €19,95

Boek: De Amsterdamse buitenplaatsen. Een vergeten stadsgeschiedenis. Kennemerland, Gooi, ’s-Graveland, Vecht, Angstel en AmstelDe Amsterdamse buitenplaatsen geeft een overzicht van zestig nog bestaande historische buitenplaatsen die vanuit Amsterdam zijn gesticht. 

Rond Amsterdam liggen talrijke buitenplaatsen. Ze zijn tussen de 17de en 20ste eeuw gesticht door vooral Amsterdamse kooplieden en regenten. De meeste zijn te vinden in Kennemerland en ’s-Graveland, maar ook langs de Vecht, Angstel en Amstel en in het Gooi.

Dit cultuur-toeristische boek brengt deze rijke lustoorden van weleer opnieuw tot leven. Het geeft een helder overzicht van zestig nog bestaande historische buitenplaatsen die vanuit Amsterdam zijn gesticht. Samen bieden ze meeslepende verhalen over rijkdom, macht, architectuur- en tuingeschiedenis, maar ook over ziekte en dood, faillissementen en oorlogsgeweld.

Daarnaast lees je in dit boek wat er op de buitenplaatsen is te zien en te doen Sommige zijn als museum toegankelijk, bij andere kun je prachtig wandelen en weer andere organiseren activiteiten – van geogames tot schildercursussen en van tuinexcursies tot concerten. En op een flink aantal buitenplaatsen kun je zelfs trouwen en feesten.


 

 

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

Bzoek de boek zoekengine