Petrus in Rome

Terug
Een historische gids tot de oudste Petrustradities
€ 35,90
Ingenaaid boek
Pagina's : 224
Uitgegeven bij Maklu, Uitgever

isbn : 9789044136807

Niet op voorraad

Op werkdagen voor 14u besteld - morgen thuisbezorgd

Beschrijving

Rome, ooit caput mundi of 'hoofdstad van de wereld' genoemd, is nog altijd het centrum van een van 's werelds grootste godsdiensten. De stad trekt bezoekers van over de hele wereld: niet alleen pelgrims op zoek naar religieuze vervulling, maar ook talloze toeristen met meer seculiere interesses. De unieke combinatie van christelijk en antieke erfgoed maakt Rome tot een fascinerende stad.
In het antieke Rome werden ook allerlei verhalen gesitueerd waarin de apostel Petrus een belangrijke rol speelde. Zijn kruisdood in Rome werd al in de tweede eeuw alom voor waar aangenomen en vormt nog steeds een van de fundamenten voor Romes religieuze aantrekkingskracht en kerkelijke positie. Maar een verhaal over Petrus' dood in Rome suggereerde veel meer: de apostel had ook in Rome gewoond, gepredikt, wonderen verricht en gevangen gezeten! Al snel ontstond een web van verhalen omtrent Petrus' verblijf in de stad. Naarmate de tijd vorderde, functioneerden de petrinische locaties steeds vaker als anker voor sociale, culturele en politieke vernieuwingen in Rome en daarbuiten.

Dr. Roald Dijkstra is als classicus verbonden aan de Radboud Universiteit, waar hij in 2014 promoveerde op onderzoek naar de rol van de apostelen in vroegchristelijke poëzie en beeldende kunst. Naast de apostel Petrus is ook de rol van humor in de vroegchristelijke periode onderwerp van zijn onderzoek.

Dr. Dorine van Espelo was als mediëvist verbonden aan de Radboud Universiteit. Daarvoor promoveerde zij in 2014 aan de Universiteit Utrecht op de diplomatieke contacten tussen het Karolingische en pauselijke hof, met specifieke aandacht voor de representatie van de pausen in briefwisselingen en de collectie van pauselijke biografieën (het Liber Pontificalis). Tegenwoordig is zij werkzaam bij de provincie Gelderland. De auteurs werkten van 2014-2017 samen in een project over het vroege pausdom in Rome in het kader van het zwaartekrachtprogramma Anchoring Innovation.

Detail product

Door (auteur) :Roald Dijkstra, Dorine van Espelo
Taal : Nederlands
Gewicht : 431 gr | Hoogte : 242 mm | Breedte : 172 mm | Dikte : 19 mm

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________


binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

kookboek top 12 

           

Bzoek de boek zoekengine