Congo Stories

Terug
Vechten met vijf eeuwen uitbuiting en hebzucht
€ 24,99
Ingenaaid boek
Pagina's : 296
Uitgegeven bij Horizon

isbn : 9789492958242

Niet op voorraad

Op werkdagen voor 14u besteld - morgen thuisbezorgd

Beschrijving

Geen enkel land ter wereld wordt zo uitgebuit als Congo. Voor de hebzucht van de Congolese overheid, Europa en de Verenigde Staten betaalt de Congolese bevolking al vijf eeuwen een vreselijke tol. Tijdens het koloniale bewind van de Belgische koning Leopold II was Congo het schouwspel van de grootste genocide ooit. Sinds WOII vielen nergens meer oorlogsslachtoffers dan in Congo. Maar er is hoop, want de lokale bevolking eist verandering en ook de internationale gemeenschap beseft almaar meer dat het zo ├ęcht niet verder kan.
Aan de hand van John Prendergasts geschiedenis en actuele schets van de westerse uitbuiting van Congo, Ryan Goslings foto's over het dagelijks leven in Congo en Fidel Bafilemba's profielen van heroïsche Congolese activisten, biedt Congo Stories een venster op het verschrikkelijke verleden en heden maar ook een hoopvolle blik op de toekomst.

Detail product

Door (auteur) :John Prendergast, Fidel Bafilemba, Ryan Gosling
Vertaald door :Petra Van Caneghem
Taal : Nederlands
Gewicht : 601 gr | Hoogte : 228 mm | Breedte : 151 mm | Dikte : 31 mm

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________


binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

kookboek top 12 

           

Bzoek de boek zoekengine