De omgekeerde wereld

Terug
Nieuwe mondiale perspectieven
€ 24,50
Ingenaaid boek
Uitgegeven bij LM Publishers

isbn : 9789460224720

Niet op voorraad

Dit boek verschijnt niet

Beschrijving

Sinds de eeuwwisseling is de wereld ingrijpend veranderd. De macht van de westerse landen neemt af, Aziatische landen worden steeds invloedrijker, in grote delen van de wereld zijn voortdurend spanningen. Populisme en nationalisme dringen op. Internationale organisaties als de Verenigde Naties staan onder druk. Ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp staan ter discussie.
Ook in ander opzicht is de wereld veranderd. Armoede en honger nemen af, de levensverwachting neemt toe. Er gaan wereldwijd meer kinderen naar school en er zijn minder oorlogen dan ooit. Tegenover deze positieve ontwikkelingen staan problemen als klimaatverandering en migratie. Er dreigen tekorten aan (schone) energie, grondstoffen en voedsel. Culturele en religieuze conflicten spelen op.
Over die 'omgekeerde wereld' en over de berichtgeving over deze thema's gaat dit boek. Is er reden voor somberheid of is er wel degelijk sprake van 'mondiale perspectieven'? In de hoofdstukken zijn uitspraken van deskundigen over de verschillende thema's opgenomen.

Auteur
Nico Kussendrager houdt zich al jaren met deze onderwerpen bezig, tijdens zijn studie (journalistiek en geografie),
als redacteur buitenland van dagblad Trouw, hoofdredacteur van vakbladen en docent aan de Hogeschool Utrecht.
Tegenwoordig werkt Kussendrager als auteur en journalist.

Detail product

Door (auteur) :Nico Kussendrager
Taal : Nederlands

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________


binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

kookboek top 12 

           

Bzoek de boek zoekengine