Kleine geschiedenis van de hutspot

Terug
€ 14,99
Ingenaaid boek
Uitgegeven bij Ambo|Anthos

isbn : 9789026338779

Op voorraad - Reserveer dit boek

Op werkdagen voor 14u besteld - morgen thuisbezorgd

Beschrijving

Jacques Meerman komt met een heerlijk boek over Nederlands bekendste gerecht: hutspot. Meerman schreef eerder het veelgeprezen Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken. Hutspot is geen klein bier. Er zijn boeken en schilderijen aan gewijd. Het gerecht is nog steeds een rijke bron voor creativiteit in recepten. En menig patriottisch hart gaat er sneller van kloppen. Hutspot symboliseert dan ook het ontstaan van de Nederlandse natie. Het gerecht is onlosmakelijk verbonden met het Leids Ontzet van 1574 en dus met de Nederlandse vrijheidsoorlog. Kleine geschiedenis van de hutspot laat zien hoe de culinaire en sociaal-politieke geschiedenis met elkaar verknoopt zijn. Toch heeft nooit iemand geweten wat de oorspronkelijke ingrediënten waren. Volgens sommigen zaten er pastinaken in, volgens anderen gember en volgens wéér anderen vis. Jacques Meerman houdt alle informatie opnieuw tegen het licht en trekt verrassende conclusies over Nederlands bekendste gerecht. De pers over Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken: ‘Het is voorlopig het boek der boeken, het sluitende werk dat elke culinair geïnteresseerde in zijn kast moet hebben.’ – de Volkskrant ‘Meerman schetst een historie van de Hollandse eetgewoonten, en vervlecht die met de grote geschiedkundige ontwikkelingen.’ – Trouw ‘Het woord “kleine” in de titel is te bescheiden. Meermans’ geschiedenis is uitgebreid, goed gedocumenteerd en leest heerlijk weg. En dankzij de (deels gemoderniseerde) recepten van puls (een soort graansoep), kip met fenegriek of potpastey kun je de historische sensatie nog proeven ook.’ – Elsevier

Detail product

Door (auteur) :Jacques Meerman
Taal : Nederlands
Gewicht : 259 gr | Hoogte : 208 mm | Breedte : 132 mm | Dikte : 19 mm

facebook Pantheon

 

 

 
info@pantheonboekhandel.nl
__________________________


Hier kunt u zoeken, bestellen of zien of we een boek op voorraad hebben. Een boek dat niet op voorraad is, kunt u gewoon bestellen en thuis laten bezorgen of reserveren en in de winkel ophalen. Voor 18 uur bestelde boeken zijn er doorgaans de volgende dag.

kookboek top 12 

           

Bzoek de boek zoekengine