Hoera! De democratie is niet perfect

Terug
Verdediging van een onvolmaakt systeem
€ 19,99
Ingenaaid boek
Pagina's : 264
Uitgegeven bij Lannoo

isbn : 9789401464031

Niet op voorraad

Nog niet verschenen, u kunt dit boek reserveren

Beschrijving

Het wordt zo vaak herhaald dat bijna iedereen het gelooft: onze democratie bevindt zich in een diepe crisis. Ze is chronisch vermoeid, werkt veel te traag en lijdt aan verkiezingskoorts. Daarom wordt er driftig gezocht naar alternatieven, zoals deliberatie en loting als vervanging van of aanvulling op de aloude verkiezingen. Schrijver David Van Reybrouck noemt verkiezingen zelfs 'verziekingen'. En hij krijgt daarvoor applaus op vele banken.

Niet van journalist Joël De Ceulaer, die zich de afgelopen jaren steeds harder begon te ergeren aan dat crisisgevoel. De échte crisis van de democratie, schrijft hij in Hoera! De democratie is niet perfect, is misschien dat zoveel intellectuelen er niet meer in geloven. Misschien moeten we eens leren dat de democratie nu eenmaal niet perfect is, maar fundamentele gebreken vertoont. Wie daarvan doordrongen is, zal niet voortdurend moord en brand schreeuwen, maar kan weer hoopvol naar de toekomst kijken.

Detail product

Door (auteur) :Joël De Ceulaer
Taal : Nederlands

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________


binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

kookboek top 12 

           

Bzoek de boek zoekengine