Rotjeugd

Terug
Een pedagogisch perspectief op straffen en beschermen
€ 30,00
Ingenaaid boek
Uitgegeven bij SWP, Uitgeverij B.V.

isbn : 9789088506772

Niet op voorraad

Op werkdagen voor 14u besteld - morgen thuisbezorgd

Beschrijving

Is 'het belang van het kind' een toverformule of stelt deze notie echt iets voor? Mogen dodelijk zieke kinderen zelf beslissen over beƫindiging van hun leven? Vanaf welke leeftijd is het redelijk om kinderen voor de strafrechter te brengen? Bestaan er aparte regels voor het verhoor van kinderen?

In deze bundel gaat hoogleraar Jeugdbescherming Ido Weijers in op deze en nog veel meer vragen. Hiermee neemt hoogleraar Jeugdbescherming Ido Weijers afscheid van de Universiteit Utrecht. Rotjeugd bevat een selectie van zijn publicaties die in de afgelopen twintig jaar zijn verschenen in Nederlandse en buitenlandse vaktijdschriften en bundels. De rode draad door de achttien hier samengebrachte essays is de reflectie op de grondslagen van jeugdstrafrecht en kinderbescherming, van een opstel uit 1998 over de rechtvaardiging van straf in de opvoeding tot een stuk over de pedagogische opgaven van de jeugdstrafzitting van tien jaar later, en van een bijdrage aan de discussie over 'de pedagogische tik' in 2005 tot een kritische bespreking van recente voorstellen voor verplichte anticonceptie en gedwongen keizersnee.

Detail product

Door (auteur) :Ido Weijers
Taal : Nederlands
Gewicht : 454 gr | Hoogte : 246 mm | Breedte : 172 mm | Dikte : 15 mm

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________


binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

kookboek top 12 

           

Bzoek de boek zoekengine