Nederlanders

Terug
€ 15,00
Ingenaaid boek
Pagina's : 192
Uitgegeven bij Uitgeverij Brandt

isbn : 9789492037701

Niet op voorraad

Dit boek verschijnt niet

Beschrijving

We kunnen alleen weten wie we zijn door ons te vergelijken. In dit boek tonen landgenoten die langere tijd in het buitenland verbleven hoe zij naar Nederland kijken, beïnvloed door andere culturen en wereldbeelden.
Die kosmopolitische visies zijn vaak confronterend en politiek incorrect. Eigenlijk is dat ook onvermijdelijk, omdat kosmopolieten de botsing van culturen voelen en beleven.

Zo weet socioloog Eric C. Hendriks hoe egalitair Nederland is door zijn onderzoekservaring in het hyper-hiërarchische China. Journalist Eduard Padberg reflecteert op Nederlandse naïviteiten vanuit zijn ervaringen als buitenlandcorrespondent in Egypte. Columnist en Arabist Arthur van Amerongen heeft nog wel wat wereldse levenservaringen voor alle nep-kosmopolitische praatjesmakers. Na decennialang onderzoek naar revolutionaire bewegingen in Latijns Amerika valt het professor emeritus Dirk Kruijt vooral op dat het in Nederland zo rustig is. Verder blijkt Nederland goddeloos (Peter van Duyvenvoorde), dogmatisch progressief (Diederik Boomsma), gecorrumpeerd door postmoderne onzin (Melvin Schut) en gefeminiseerd of zelfs vertrut (David Cassuto).

Eric C. Hendriks studeerde in Utrecht, Göttingen, Berkely en Chicago, promoveerde in Duitsland en werkt nu als postdoc onderzoeker sociologie op de Universiteit van Peking. Hij doet onderzoek naar regimeverschillen tussen China en westerse democratieën.

Eduard Padberg, journalist en jurist, was jarenlang buitenlandcorrespondent voor Trouw in Egypte en werkte daarvoor voor de NOS en de Volkskrant.

Arthur van Amerongen is columnist, schrijver en Arabist. Hij werkte als correspondent in het Midden-Oosten en Latijns-Amerika, leefde negen maanden 'undercover' in de Brusselse wijk Molenbeek en schrijft sinds 2012 vanuit Portugal columns voor de Volkskrant en HP/De Tijd.

Prof. em. Dirk Kruijt, politiek antropoloog en socioloog, doet al decennia etnografisch onderzoek naar revoluties, politieke bewegingen en ontwikkelingshulp in Zuid en Midden-Amerika. Hij is het voormalige hoofd van de Utrechtse Culturele Antropologie afdeling, werkte voor Buitenlandse Zaken en evalueert internationale ontwikkelingshulpprojecten.

Dr. Melvin Schut studeerde in Leiden, Cambridge en Oxford, promoveerde op de Universiteit van Chicago en is nu docent politieke filosofie op University College Amsterdam, voorzitter van de salon Common Sense Society Netherlands en essayist.

Diederik Boomsma, Amsterdams raadslid voor het CDA en promovendus rechtsfilosofie op de Universiteit Leiden, organiseert de internationale conferenties van de conservatieve Vanenburg Society en vertaalde Ortega Y Gassets De opstand van de massamens naar het Nederlands.

Peter van Duyvenvoorde, promovendus katholieke theologie op de Universiteit van Tilburg, is columnist bij OpinieZ en redacteur van Filosofie Magazine.

David Cassuto doceert afwisselend rechten, zakelijke integriteit en integer bestuur. Hij studeerde in Leiden, Jeruzalem, Edinburgh en Amsterdam en werkt nu de helft van het jaar vanuit zijn geliefde Jeruzalem.

Detail product

Door (auteur) :Eric C. Hendriks
Taal : Nederlands

facebook Pantheon

 

info@pantheonboekhandel.nl
__________________________


binnen 1 dag

Als u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans al de volgende dag. Uiteraard kunt u via onze Libris website uw boeken ook thuis laten bezorgen, Ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

kookboek top 12 

           

Bzoek de boek zoekengine